Karabiber (Piper nigrum), çiçekli bitkilerden Piperaceae familyasına ait bitkilerin meyvelerinin kurutulup, baharat şeklinde kullanılmasıyla elde edi
Pul biber genelde sıcakta kurutularak yapılır. Kırmızı pul biber de yongalar da tohumlarını yüksek oranda içerir, çan gibi farklı türleri, vb
Baharatlar lezzetli yemeklerin yapımında önemli rol oynamaktadırlar.
Sumak, diğer isimleri Rhus, Sumac, Rhus coriaria olan Antepfıstığıgiller familyasından, kışın yaprak döken veya her mevsimde yeşil kalan bir ağ
Şanlıurfa’yla özdeşleşmiş, kurutulmuş bibere yörede verilen isim isottur. Çiğ köftenin içeriği olan isot bir baharat çeşitidir ve birçok
Sarımsak Tozu, sarımsak tüketiminin en pratik çözümüdür. Sarımsağın konulduğu bütün yemeklerde kullanılabilir ve lezzet bakımından taze sa
Zencefilgiller familyasından; anavatanı Doğu Hindistan olan çok yıllık bir bitkidir. Zerdeçal yurdumuzda yetiştirilmez.
Patlıcangillerden, ülkemizde bol yetişen, tazeyken yeşil ve çoğu zaman acı meyveleri olan bir bitkidir. Kuruyunca kırmızı olur. Ükemizde kırmı
Yaklaşık 350 farklı türü bulunan kekiÄŸin bazı türleri bahçe ekimine uygundur ve tatlı bir kokuyla birlikte leylak rengi ya da pembe çiçekler aÃ
NANE: Dünyada 25-30 kadar türü bulunan, sağlık açısından son derece faydalı, hoş kokulu bir bitkidir. Daha çok nemli yerleri sever.
Kaya tuzu; tuzun işlenmemiş doğal halidir. Mineral bakımından daha zengin, kimyasallardan arınmış hallerinden dolayı sofra tuzuna göre daha sağl
Tuzların sayısız yararları ve güzelliğe nasıl katkı sağladığını pek insan bilmiyor. Çok yoğun günlük hayatta, evde zaman ayırıp deniz tu